בשנים האחרונות, יותר ויותר שפים ישראלים הופכים למובילי דעת קהל בזכות תוכניות הבישול הרבות שהם מנחים ושופטים בהם.
תוכניות הבישול הן מגוונות במיוחד החל מתוכניות ריאלטי כמו מאסטר שף או בייק אוף ישראל ועד תוכניות אינטימיות יותר כמו אהרוני מבשל לחברים או מיקי שמו אופה מהלב.
אם גם אתה רוצה להפוך לשף או קונדיטור מוביל, מצליח ופופולרי – עליך לעבור קורסים ולימודים מתקדמים בבית ספר לבישול או אפייה אשר יקנו לך את הרקע המקצועי בעולם הקולינריה הישראלי והבינלאומי.
מי קהל היעד של קורסי בישול למתחילים ומתקדמים?
בדרך כלל, קורסי בישול למתחילים ומתקדמים מיועדים לקהל יעד מגוון אשר ניתן לפלח אותו ל – 2 קטגוריות עיקריות:
- קהל יעד חובבני – חובבי אוכל אשר רוצים ללמוד טכניקות ושיטות בישול מתקדמות מצוות של מרצים ושפים מוכרים ברמה כזו או אחרת.
- קהל יעד מקצועי – שפים צעירים אשר רואים את עתידם בעולם הקולינריה הישראלי/הבינלאומי. בדרך כלל, השפים רוצים להשתלב בעבודה במסעדות יוקרה, מלונות, חברות קייטרינג ועוד.
איך לבחור קורס בישול?
כאשר באים לבחור קורס בישול, חשוב לשים לב ל – 3 פרמטרים עיקריים:
- מיקום הקורס – למרות שזה לא נושא קריטי במיוחד, שווה לבחור בקורס בישול אשר יהיה לך קל להגיע ולהתנייד אליו (במיוחד אם מדובר בקורס ארוך).
- צוות המורים – חשוב מאוד לבדוק את צוות המורים והשפים אשר מעבירים את הקורס, לצוות ההוראה יש השפעה ישירה על העברת חומר הלימוד, האווירה והידע שיועבר לך.
- הכשרה ותעודת גמר – ישנם קורסים שמיועדים לחובבים וישנם קורסים אשר מיועדים לקהל מקצועי אשר רואה את עתידו בעולם הקולינרי. במידה ואתה מעוניין להשתלב במסעדות או חברות קייטרינג גורמה שונות, עליך להציג יכולות אישיות או תעודות גמר אשר יעידו על רמת הידע שלך.
לסיכום, קורסי בישול יכולים לפתוח לך צוהר לעולם עשיר, חדש ומתקדם אשר יכול לעזור לך לשדרג את הארוחות היומיומיות שלך או להפוך למקצוע לחיים.
המאמר נכתב בשיתוף עם FoodGuide קייטרינג בחיפה אשר מעניק שירותי קייטרינג חלבי בחיפה או קייטרינג בשרי בחיפה לאירועים קטנים וגדולים כאחד.